Overslaan naar inhoud

Bij VELOO Lease (powered bij Van den Udenhout Lease B.V.) begrijpen we de impact van mobiliteit op de productiviteit en het welzijn van werknemers. Daarom bieden we je een op maat gemaakt zakelijk fietsleaseprogramma dat bijdraagt aan gezondheid, efficiency én duurzaamheid. Bovendien kan het voor jouw eigen portemonnee veel interessanter zijn dan het kopen of privé leasen van een fiets. Kies uit een breed scala aan (elektrische) fietsen en stap voor een vast bedrag per maand op jouw droomfiets!

Neem contact met ons op voor een zakelijk fietsleaseplan op maat, dat voldoet aan jouw mobiliteitsbehoeften én die van je werkgever.

FietsLease via werk

Maak je werkgever net zo enthousiast als jij! Met medewerking van je werkgever kun je gunstig een fiets leasen.

Is je werkgever al enthousiast over VELOO Lease en mag je een fiets bij ons uitzoeken? Begin dan op onze site meteen met je zoektocht naar je droomfiets.

Hoe werkt fietslease via de werkgever?

1. Gesprek met je werkgever

Bespreek de mogelijkheden van VELOO Lease met je werkgever. Op basis daarvan kun je aan de slag met het aanvragen van een leasefiets.

2. Stel de calculator in

Kies hieronder in de grijze calculator-balk voor 'Lease via werk' en vul je gegevens in. De netto maandbedragen worden vervolgens bij de fietsen getoond. Kies je droomfiets!

3. Heb je je droomfiets gevonden?

Klik op de productpagina op 'Lease deze fiets via werk' en vul de gegevens van jou en je werkgever in.

4. Wij regelen de rest!

Wij nemen het hier van je over. Het enige wat jij en je werkgever nog hoeven te doen, is akkoord gaan met de overeenkomst.

Begin met zoeken

Heb je nog vragen?

Wij beantwoorden graag al je vragen over fietslease in de showroom of telefonisch.

Raadpleeg daarnaast de veelgestelde vragen, wellicht vind je hier al je antwoord(en).

Bereken je maandelijkse kosten

Gebruik in onderstaande grijze balk de lease-calculator om het maandelijkse leasebedrag van een privéfiets of fiets via je werk te berekenen. Kies je voor een fiets via je werk, vul dan de looptijd, je bruto maandloon, de eventuele werkgeversbijdrage en de onderhoudsvoorkeur in. Vervolgens verschijnen de netto leasebedragen onder de fietsen en kun je ze met elkaar vergelijken.

Lease een fiets:


Wat kost een fiets via de werkgever?


Je hoeft niet in één keer een stevig bedrag op tafel te leggen voor de aankoop van je ideale fiets. De betaling spreid je door gedurende 3 of 4 jaar een klein bedrag per maand in te laten houden op je loon, gevolgd met een interessante koopoptie aan het einde van de looptijd.

Wat jouw leasefiets uiteindelijk voor jóu zal gaan kosten, hangt af van of jouw werkgever een financiële bijdrage doet of niet. Hoe hoger de financiële bijdrage van jouw werkgever, des te hoger jouw besparing! Maar, zelfs als jouw werkgever ervoor kiest om niets bij te dragen aan jouw leasefiets, bespaar je aanzienlijk in vergelijking met het kopen of privé leasen van een fiets.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de berekening?

Kies je voor leasen via je werk, dan wordt het leasebedrag door je werkgever van je bruto salaris ingehouden. Doordat je bruto lager salaris hebt, zijn je maandelijkse kosten gunstig.

Wat is een werkgeversbijdrage?

De werkgeversbijdrage is een bijdrage die je werkgever kan geven als extra voordeel op je maandkosten. Doordat de leaseprijs wordt betaald uit je brutoloon, bespaart je werkgever op sociale lasten. Hierdoor kan je werkgever een bijdrage kostenneutraal aanbieden.

Wat is bijtelling?

De fiets van de zaak mag je onbeperkt privé gebruiken. Hiervoor betaal je belasting via bijtelling.

Bijtelling houdt in dat je 7% van de catalogus waarde van de fiets bij je salaris optelt. Dit percentage is reeds meegenomen in onze calculator en verrekend in de weergegeven maandbedragen.

Wat gebeurt er als de leaseperiode afloopt?

Na afloop van de leaseperiode is er sprake van een koopoptie waarmee je de mogelijkheid hebt om de fiets te kopen.

Mag ik de fiets privé gebruiken, of alleen voor woon/werkverkeer?

Ja dat mag! Er is namelijk standaard een vaste bijtelling van 7%. Hierdoor mag je onbeperkt privékilometers maken zonder administratief iets bij te hoeven houden.

Zijn onderhoud en verzekering inbegrepen?

Verzekering is standaard inbegrepen bij het leasecontract. Onderhoud is optioneel en kun je inclusief of exclusief kiezen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de fiets onderhouden blijft. Dit hangt tevens af van de afspraken die je met je werkgever maakt over het gebruik van de fiets.

Kan ik accessoires toevoegen aan de fiets?

Ja, accessoires kunnen worden opgenomen in het leasebedrag. Je werkgever bepaalt welke mogelijkheden hierin zijn.

Wat is de looptijd?

Bij VELOO Lease kun je kiezen uit een looptijd van 36 maanden of 48 maanden.

Wat gebeurt er met mijn fiets als ik ergens anders ga werken?

Bij de meeste werkgevers is er de mogelijkheid om de fiets over te nemen. De specifieke voorwaarden zijn opgenomen in de overeenkomst die je met je werkgever sluit.

VELOO Lease powered bij Van den Udenhout Lease B.V.
* Onze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het huidige inkomstenbelastingjaar gebruikt, VELOO Lease staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Daarnaast kunnen prijzen wijzigen zolang er nog geen leasecontract is afgesloten. Deze berekening is daardoor indicatief en kan afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag.

* De berekening is gebaseerd op een standaardsalaris berekening, deze kan afwijken vanwege mogelijk andere componenten in jouw persoonlijke salarisstrook, waardoor de genoemde bedragen indicatief zijn. De genoemde maandelijkse leasekosten is een indicatie van de netto maandelijkse kosten als gevolg van verlaging van het brutoloon en kan daarbij beïnvloed worden door andere looncomponenten.

* Lease via werk is uitgesloten voor bakfietsen. Voor sportieve fietsen (racefietsen, mountainbikes, speed pedelecs) is lease via werk enkel mogelijk exclusief onderhoud. Bij de berekening van een speed pedelec is verzekering niet meegenomen. Hiervoor ontvang je een apart verzekerings voorstel.
Drawer Title
Vergelijkbare producten